pondelok 18. augusta 2014

RECEPT NA ŠŤASTNÝ ŽIVOT?


Všetci sa v živote snažíme o to isté - chceme byť šťastní. A hoci každý z nás si pod tým predstavuje veci odlišné, existuje jednoduchý spôsob ako byť stastný tu a teraz, ktorý funguje na každého.

Základnou a jedinou ingredienciou tohto receptu je VĎAČNOSŤ.

Určite máš obrovské množstvo dôvodov byť vdačný/á. Za každé jedlo, strechu nad hlavou, za každú milujúcu osobu v Tvojom živote, ale aj za chyby, z ktorých si sa poučil(a). Už len to, že máš zdravé oči, ktorými môžeš čítať tento článok je veľký dar.

Uvedom si to a odovzdaj sa  pocitu úprimnej vďaky. Je to jeden z najintenzívnejších pocitov. Celé telo zaplaví radosťou.

V dnešnej dobe žiaľ na vďačnosť zabúdame. Často počúvame, že ľudia v chudobných častiach sveta vedia byť šťastní aj s tým málom čo majú a naša spoločnosť je posadnutá konzumom. Nie je to o spoločnosti ako takej. Na krajine nezáleží. Záleží na každom z nás.

Je prirodzené, že sa stále snažíme dosiahnuť viac. Je doležité, aby sme v živote napredovali. Ak sa však budeme sústrediť iba na to, čo ešte nemáme a čo nám chýba, nebudeme nikdy spokojní. A nebudeme naozaj žiť. Žiaden moment sa totiž nezopakuje. 

Každá chvíľa je vzácna. Šťastie je len Tvoja voľba. Tak otvor oči.

Nikdy nebudeš mať úplne všetko. No nie nadarmo sa vraví, že hodnotu toho, čo máme si uvedomíme, až keď o to prídeme.

Vychutnaj si preto každú príjemnú chvíľu naplno. Uvedom si, aké máš šťastie.

Ak máš pocit, že vo svojom každennom zhone na vďačnosť a s ňou spojený pocit šťastia naozaj úplne zabúdaš, skús tento ranný (alebo večerný) rituál: Každé ráno po prebudení, skôr než vstaneš z postele, sa zamysli a v duchu vymenuj veci / ľudí / skúsenosti, za ktoré si vďačný/á. Tvoj deň (alebo spánok) bude hneď oveľa krajší.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára